Beste afbeeldingen van marilyn monroe artiesten. Beste afbeeldingen van marilyn monroe artiesten. Beste afbeeldingen van marilyn monroe endless beauty. Beste ideeën over grappige maandag citaten op. Beste afbeeldingen van marilyn monroe. Beste afbeeldingen van marilyn monroe. Beste ideeën over marilyn monroe bathroom op pinterest. Beste afbeeldingen van marilyn monroe. Beste ideeën over grappige maandag citaten op. Beste afbeeldingen van quotes from boss babe. Beste ideeën over dansen citaten op pinterest. Beste ideeën over grappige maandag citaten op. Beste afbeeldingen van marilyn monroe. Beste afbeeldingen van people artiesten beroemdheden. Beste afbeeldingen van marilyn monroe endless beauty.

Beste afbeeldingen van marilyn monroe artiesten. Beste afbeeldingen van yadira s photo shoot quot hollywood. Beste afbeeldingen van marilyn monroe. Marilynmonroe photoshop picture we draw marilyn. Beste afbeeldingen van quotes about life. Beste afbeeldingen van my art work kunstfotografie. Beste afbeeldingen van muurstickers divers carpe. Beste afbeeldingen van marilyn monroe. Beste ideeën over monroe citaten op pinterest. Beste ideeën over citaten van marilyn monroe op. Beste ideeën over grappige maandag citaten op. Beste afbeeldingen van dochters citaten citaat en. Dit is het mooiste vrouwengezicht volgens de wetenschap. Beste ideeën over grappige maandag citaten op. Fok nieuws toen marilyn monroe overleden.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

Een citaat is een nauwkeurige aanhaling en dat betekent dat ook de eventuele (zet)fouten meegeciteerd worden. Eventueel kan aan het citaat de vermelding sic (Latijn voor zo staat het er worden toegevoegd om aan te geven dat de fout in de brontekst staat en niet van de aanhaler zelf is, bijvoorbeeld: volgens Oversteegen is het thema van de roman de onkenbaaheid (sic) van de werkelijkheid.