Politiek tegelspreuken. Mensen niet citaten pot van. Politiek nieuws stock foto afbeelding bestaande uit. Dertien onsterfelijke citaten historianet. Beste ideeën over politieke quotes op pinterest. Beste ideeën over politieke quotes op pinterest. Beste ideeën over politieke quotes op pinterest jfk. Reeks inspiratiehand getrokken citaten over geluk vector. Spreuken en citaten over politiek duurzaamheid. Het feest tegel spreuk tegelspreuken. Citaten over het leven soms na uw hart betekent. Politiek een tegel spreuk tegelspreuken. In politiek tegel spreuk tegelspreuken. Aartdekker politiek vandaag citaten vrijdag dus mark. Maar dood vallen niet citaten pot van.

Mensen politiek tegel spreuk tegelspreuken. Citaten over de politiek van politieke leiders. Bol inspirerende business citaten merkloos. Politiek manager tegel spreuk tegelspreuken. Citaten over de politiek van politieke leiders. Jacques brel citaten aforismen citeert de grote. De meest waarheidsgetrouwe citaten eunmask. Beste ideeën over politieke quotes op pinterest. Eerlijke partijprogramma s gewenst wel of geen defensie. Politiek alles tegel spreuk tegelspreuken.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

Wanneer er iets uit het geciteerde gedeelte niet wordt meegeciteerd, dient de weglating te worden gemarkeerd met een beletselteken: drie puntjes tussen ronde haakjes, bijvoorbeeld: de verteller van de Max Havelaar stelt zich voor met: Ik ben makelaar (...) en woon op de Lauriergracht, No. 37.[1]

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.