Beste citaten over geluk op pinterest reizen mode. Meest controversiële quotes van karl lagerfeld. Quotes van beroemde falers. Gedicht als ik wacht op de zomer spoele. Ouder worden quotes over de kunst van het. Meer dan afbeeldingen over peacefulness op pinterest. Beste ideeën over loena leeflang op pinterest harry. Takshita kaftan inspiratie moroccan style pinterest. Bij uw troon huis van belle. Zeg weet je eigenlijk wel hoe leuk jij bent marina. Jaren huisvrouw op pinterest retro vintage. Pin van henriëtte braam oomkes op happy birtday. Beste ideeën over eenhoorn tekenen op pinterest. Beste ideeën over grappige citaten op vrijdag.

De waardering voor pure klucht zoals wij die aan het begin van de 21e eeuw kennen is geen universeel gegeven. In zijn overzicht van de geschiedenis van het komisch toneel in Europa signaleert W.D. Howarth dat in sommige periodes het komisch toneel geacht werd een moreel doel te dienen. Humor als doel in zichzelf werd in deze periodes niet gewaardeerd. (17)

W.D. Howarth signaleert dat "at certain periods playwrights themselves, the educated part of their audience and the most influential of their critics have shown [?] their insistence on the social reference of comic drama [?]." (17) In dergelijke periodes werd pure klucht niet op prijs gesteld.

W.D. Howarth wijst er in de inleiding van Comic drama. The European Heritage op dat de waardering voor pure klucht in de geschiedenis van het komisch toneel niet altijd een vanzelfsprekendheid is geweest. Er zijn periodes geweest waarin zowel toneelschrijvers als hun publiek aan komisch toneel een maatschappelijke functie toeschreven; humor diende "to harness it to some moral purpose." In deze periodes werd "?gratuitous? comic writing" niet op prijs gesteld. (17)

Harry Mulisch heeft ooit verklaard dat het talent om goed te schrijven vooral zit in de bereidheid om tijd en moeite te investeren in een tekst: "Het feit dat je bereid bent zo hard op een blaadje papier te werken, maakt deel uit van je talent". (geciteerd in Burger en De Jong, 1997: 25)