Durk van der mei wikipedia. Jaar gedichten humor. Beste ideeën over grappige apen op pinterest. Beste ideeën over maarten luther citaten op pinterest. Verouderd partijstelsel van renzo verwer. Beste afbeeldingen van spreuken en gezegdes grappige. Luc deconinck sint pieters leeuw nieuwssite. Toon hermans pinterest gedichten. Hamas jaffadok. Detail. Piet de jong politicus wikipedia. Citaten over de politiek van politieke leiders. Ik kom evn om een hoekje kijken lol pinterest. Beste ideeën over ouder worden op pinterest.

Wanneer er iets uit het geciteerde gedeelte niet wordt meegeciteerd, dient de weglating te worden gemarkeerd met een beletselteken: drie puntjes tussen ronde haakjes, bijvoorbeeld: de verteller van de Max Havelaar stelt zich voor met: Ik ben makelaar (...) en woon op de Lauriergracht, No. 37.[1]

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.

NB: in deze voorbeelden wordt de zogenaamde MLA-stijl gehanteerd; zie de verwijssystemen in het linkermenu voor een beschrijving van deze en andere stijlen.

Bij het veelvuldig citeren, moet er voor gewaakt worden dat het auteursrecht niet overtreden wordt. Er kan dan sprake zijn van plagiaat, al is plagiaat niet altijd gebaseerd op citeren. Onder andere de Nederlanders psycholoogRen Diekstra en auteurAdriaan van Dis kwamen negatief in het nieuws nadat zij van plagiaat werden beschuldigd.