Mooiste quotes over boeken van tekstbureau. Citaten uit boeken van rozenkruis pers opgenomen in de. Woorden van belofte citaten uit de bijbel met prachtige. Bol het groot sibbel citaten boek hans. Bol inspirerende business citaten. Bol citaten van poeh en zijn vrienden a milne. Beste moeder citaten op pinterest dochter en. De leeskring leest ‘nachttrein naar lissabon. Kosmos groot citatenboek citaten spreuken en. Literaire klok laat tijd zien met citaten uit boeken. Gen over boeken teksten en citaten uit mijn schrift. Citaten uit phileine zegt sorry boekwinkeltjes boeken. Wijsheden voor een gelukkig leven beroemde citaten. Beste ideeën over citaten lezen alleen op. Uit je hard mooie teksten en uitspraken pinterest.

De beste citaten uit meest gelezen boeken ter wereld. Citaten uit de geschiedenis en wijze woorden. Boekwinkeltjes boeken zoeken duizend en een nacht. Beste ideeën over lieve teksten op pinterest lief. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Het portret van shakespeare met beroemde citaten en. De confessio fraternitatis r c samengevat in citaten. Wijsheden voor een gelukkig leven beroemde citaten. Gen over boeken teksten en citaten uit mijn schrift. Pin van tiffiny leblanc op for reals pinterest. Bol bekende citaten uit het dagelijks taalgebruik. Citaten uit phileine zegt sorry boekwinkeltjes boeken. Beste ideeën over geest citaten op pinterest. Bol gedachten uit een cursus in wonderen onbekend. “er komt een tijd dat je moet kiezen tussen de bladzijde.

en citaat is een letterlijke uitspraak van iemand, die door iemand anders aangehaald wordt. Citeren verschilt van parafraseren doordat bij deze laatste vorm in eigen woorden idee�n van anderen weergegeven worden. Het idee blijft dan wel gehandhaafd, maar anders dan bij citeren is de vorm anders.

NB: in deze voorbeelden wordt de zogenaamde MLA-stijl gehanteerd; zie de verwijssystemen in het linkermenu voor een beschrijving van deze en andere stijlen.

Een citaat is een nauwkeurige aanhaling en dat betekent dat ook de eventuele (zet)fouten meegeciteerd worden. Eventueel kan aan het citaat de vermelding sic (Latijn voor zo staat het er worden toegevoegd om aan te geven dat de fout in de brontekst staat en niet van de aanhaler zelf is, bijvoorbeeld: volgens Oversteegen is het thema van de roman de onkenbaaheid (sic) van de werkelijkheid.

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.