Pin van petra eleveld weghorst op verjaardag drank. Wij gaan verhuizen klussen verhuis humor. Geburtstagswünsche geburtstagssprüche geburtstagsgrüße. Treppe basco regenboogbrug. Good morning quotes in telugu hd images gifs a romantic. Happy smiley emoticon face leo s emotie pinterest. Quote comparison is the thief of joy jalien cozy living. Dudo kemol gedichten over vriendschap in. Gif quotes and saying images about family quote amo. Beste ideeën over tweelingsvlammen op pinterest. Pin van cindy gerwen vroegop op fijne avond. Photo met een knuffel en ferme lach zpsexbft xe. Verhaaltje toon tellegen inspirational quotes about. Pinterest united kingdom.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

Bij citaten van zinsdelen dient de eigen tekst zo worden geschreven dat het citaat er naadloos in opgenomen is. Wanneer dat niet helemaal lukt zonder bijvoorbeeld een werkwoord uit het citaat te verplaatsen of in een andere tijd te zetten, dan dient deze bewerking te worden gemarkeerd door het woord tussen vierkante haakjes te zetten, bijvoorbeeld: De verteller van de Max Havelaar was makelaar in koffie, en [woonde] op de Lauriergracht, No. 37.

In dit geval is de hele redenering letterlijk overgenomen uit de bron, en als apart blok (met inspringen) in de tekst geplaatst. Omdat de auteur en het werk al in de tekst genoemd zijn, volstaat bij de verwijzing het noemen van de pagina waar het citaat is gevonden. De volledige titelbeschrijving van Howarths publicatie is in de lijst met geraadpleegde werken opgenomen.

Harry Mulisch heeft ooit verklaard dat het talent om goed te schrijven vooral zit in de bereidheid om tijd en moeite te investeren in een tekst: "Het feit dat je bereid bent zo hard op een blaadje papier te werken, maakt deel uit van je talent". (geciteerd in Burger en De Jong, 1997: 25)