Quote van de week tekstbureau ginneken. Regels om in de klas op te hangen google zoeken. Citaten over klanten quotes en oneliners reputatiecoaching. Citaten over loslaten. Waarom moeilijk doen als het samen kan loesje. Beste citaten over dankbaarheid op pinterest. Citaten over het leven de hoop is en. Beste ideeën over citaten hoop op pinterest. Beste ideeën over citaten familie op pinterest. Inspirerende spreuk over elkaar helpen citaat van. Nieuw begin mooie teksten pinterest. Citaten over geluk op pinterest gelukkig zijn. Citaten over bomen beverboomzorg. Beste ideeën over bedankt op pinterest middelvingers. Beste ideeën over citaten geluk op pinterest.

Citaten « appevent als je voor apps bent. Spreuken citaten en quotes over spel spelen. Liefdesspreuken mooie spreuken citaten over liefde. Citaten over geluk op pinterest gelukkig zijn. Beroemde citaten over wintersport — stockvector. Vandaag ga ik iets vertellen over mooie citaten laura denkt. Mooie spreuken en citaten meer. Citaten van kunstenaars over kunst en het leven. Citaten over stilte spirituele teksten. Citaten over klanten quotes en oneliners reputatiecoaching. Pin van peter vlaanderen op liefde pinterest. Bijbelse spreuken en gezegden oy belbin. Beste ideeën over citaten succes op pinterest. Quote groeien is springen in het onbekende telkens weer. Si eenheden.

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.

Bij citaten van zinsdelen dient de eigen tekst zo worden geschreven dat het citaat er naadloos in opgenomen is. Wanneer dat niet helemaal lukt zonder bijvoorbeeld een werkwoord uit het citaat te verplaatsen of in een andere tijd te zetten, dan dient deze bewerking te worden gemarkeerd door het woord tussen vierkante haakjes te zetten, bijvoorbeeld: De verteller van de Max Havelaar was makelaar in koffie, en [woonde] op de Lauriergracht, No. 37.

Wanneer er iets uit het geciteerde gedeelte niet wordt meegeciteerd, dient de weglating te worden gemarkeerd met een beletselteken: drie puntjes tussen ronde haakjes, bijvoorbeeld: de verteller van de Max Havelaar stelt zich voor met: Ik ben makelaar (...) en woon op de Lauriergracht, No. 37.[1]

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.