Beste ideeën over christelijke knutsels op pinterest. Beste ideeën over wol op pinterest visgraatsteek. Beste ideeën over papa verjaardag knutselen op. Customize zelf snoepjes van posters lady lemonade. Beste ideeën over grappige kinderen op pinterest. Beste ideeën over christelijk op pinterest. Beste afbeeldingen over de kleuter logisch nadenken. Laser cut wooden tree of life out pendant lazercraft. Letterbanner letter banner inspiration home decor. Pin van astrid wessling op silhouette cameo pinterest. Unieke ideeën over afdrukbaarheden op pinterest. Beste ideeën over mexicaans interieur op pinterest. Beste ideeën over kip tekens op pinterest kippenhok. Elia bijbel kleurplaten oude testament.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.

W.D. Howarth wijst er in de inleiding van Comic drama. The European Heritage op dat de waardering voor pure klucht in de geschiedenis van het komisch toneel niet altijd een vanzelfsprekendheid is geweest. Er zijn periodes geweest waarin zowel toneelschrijvers als hun publiek aan komisch toneel een maatschappelijke functie toeschreven; humor diende "to harness it to some moral purpose." In deze periodes werd "?gratuitous? comic writing" niet op prijs gesteld. (17)

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels: