Beste ideeën over wol op pinterest visgraatsteek. Beste ideeën over grappige kinderen op pinterest. Beste ideeën over kip tekens op pinterest kippenhok. Pin van astrid wessling op silhouette cameo pinterest. Beste ideeën over mexicaans interieur op pinterest. Beste ideeën over christelijk op pinterest. Beste afbeeldingen over de kleuter logisch nadenken. Beste ideeën over christelijke knutsels op pinterest. Elia bijbel kleurplaten oude testament. Unieke ideeën over afdrukbaarheden op pinterest. Letterbanner letter banner inspiration home decor. Beste ideeën over papa verjaardag knutselen op. Laser cut wooden tree of life out pendant lazercraft. Customize zelf snoepjes van posters lady lemonade.

NB: in deze voorbeelden wordt de zogenaamde MLA-stijl gehanteerd; zie de verwijssystemen in het linkermenu voor een beschrijving van deze en andere stijlen.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

In dit geval is de hele redenering letterlijk overgenomen uit de bron, en als apart blok (met inspringen) in de tekst geplaatst. Omdat de auteur en het werk al in de tekst genoemd zijn, volstaat bij de verwijzing het noemen van de pagina waar het citaat is gevonden. De volledige titelbeschrijving van Howarths publicatie is in de lijst met geraadpleegde werken opgenomen.

Bij het veelvuldig citeren, moet er voor gewaakt worden dat het auteursrecht niet overtreden wordt. Er kan dan sprake zijn van plagiaat, al is plagiaat niet altijd gebaseerd op citeren. Onder andere de Nederlanders psycholoogRen Diekstra en auteurAdriaan van Dis kwamen negatief in het nieuws nadat zij van plagiaat werden beschuldigd.