Natuur herfst spreuken pinterest schools. Inspirerende spreuken over de natuur wijsheden. Op welke site vind ik de afbeeldingen van bekende. St puzzel genuine bora bekende plaatsen. Bordjes of tegels met tekst over honden hondenforum. De meest bizarre natuurlandschappen ter wereld tix. Citaten uit het boek der natuur klaas van berkel isbn. Beste ideeën over huwelijks citaten op pinterest. Quotes van bekende mensen google zoeken citaten. Francis bacon de natuur wordt alleen overwonnen door haar. De stilte der natuur heeft veel geluiden spreuken. Bol citaten van bekende christenen nvt. Beste ideeën over ik mis je op pinterest. Citaten liefde is alles één. De mooiste natuurgebieden in duitsland bijzondere.

Beroemde uitspraken over creativiteit paradijsvogels. Beste ideeën over beroemde citaten op pinterest mark. Positieve spreuken over wandelen onze favoriete. Best images about natuur citaten on pinterest kale. Best citaten uitspraken en aforismen over hout bomen. Bol bekende citaten uit het dagelijks taalgebruik. Mooie natuur in de ardèche. Citaten mijn gedichten. De beproeving in het leven zal ons alleen maar verbeteren. Beste ideeën over baby gedichten op pinterest. De natuur in oceanië. Inspirerende motivatie citaten over natuur achtergrond. Herfst gedichten toon hermans oa belbin. Mijmermoment bij het vallen van de avond versjes en. Stilte spirituele teksten.

Bij citaten van zinsdelen dient de eigen tekst zo worden geschreven dat het citaat er naadloos in opgenomen is. Wanneer dat niet helemaal lukt zonder bijvoorbeeld een werkwoord uit het citaat te verplaatsen of in een andere tijd te zetten, dan dient deze bewerking te worden gemarkeerd door het woord tussen vierkante haakjes te zetten, bijvoorbeeld: De verteller van de Max Havelaar was makelaar in koffie, en [woonde] op de Lauriergracht, No. 37.

Harry Mulisch heeft ooit verklaard dat het talent om goed te schrijven vooral zit in de bereidheid om tijd en moeite te investeren in een tekst: "Het feit dat je bereid bent zo hard op een blaadje papier te werken, maakt deel uit van je talent". (geciteerd in Burger en De Jong, 1997: 25)

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels: