Beste ideeën over verpleging citaten op pinterest. Sabrina carpenter lyrics tumblr mine pinterest. Beste ideeën over slaap citaten op pinterest. Citaten over loslaten. Wijze spreuken gezegden en citaten maar zeker. Spreuken pensioen quotes of the day. Wijsheden voor een gelukkig leven beroemde citaten. Beste ideeën over moeilijke tijden citaten op. Kaart met gedicht ik droom jou ansichtkaart. Liefde spreuken citaten groeten voor elke gelegenheid. Filosofie op de iphone citaten en wijsheden app apps. Citaten over loslaten. Beste ideeën over gebroken vriendschap op pinterest. Beste ideeën over gebroken vriendschap op pinterest. Afscheid in citaten nederlands tijdschrift voor geneeskunde.

Afscheid citaten pot van. Beste ideeën over troostende woorden op pinterest. Spreuk niemand zei dat het makkelijk was. Afscheid citaten pot van. Beste ideeën over doop citaten op pinterest kindje. Spreuk niets in de wereld kan je zoveel zorgen geven als. Spirituele spreuken boeddha wijsheden en boeddhistische. Gewoon jip iphone screensaver background. Beste ideeën over honden gedichten op pinterest. Beste ideeën over herdenken vader op pinterest. Wijsheden voor een gelukkig leven beroemde citaten. Beste ideeën over afscheid citaten op pinterest. Spreuken lbxxx. Beste ideeën over bedankt op pinterest middelvingers. Liefdesspreuken mooie spreuken citaten over liefde.

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

Harry Mulisch heeft ooit verklaard dat het talent om goed te schrijven vooral zit in de bereidheid om tijd en moeite te investeren in een tekst: "Het feit dat je bereid bent zo hard op een blaadje papier te werken, maakt deel uit van je talent". (geciteerd in Burger en De Jong, 1997: 25)

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.