Beste ideeën over verjaardag afbeeldingen op pinterest. Ben moudhi citaten aforismen citeert de grote. Dankdag google zoeken religion pinterest geloof. Citaten belofte google zoeken pinterest. Beste ideeën over belofte citaten op pinterest. Krachtgedicht dit lichtje is voor jou vriendschap. Beste ideeën over vertrouwen citaten op pinterest. Beste ideeën over kerst gezegden op pinterest. Beste afbeeldingen van loesje favoriete citaten. Beste afbeeldingen van gezegden citaten grappige. Beste ideeën over toon hermans op pinterest grote. Meer dan afbeeldingen over quotes op pinterest. Onderzoek rekenproblemen dyscalculie ppt download. Meer dan innerlijke kracht op pinterest. Liefdesverdriet teksten quotes of the day.

Ben moudhi citaten aforismen citeert de grote. Spreuken over vertrouwen sh belbin. Beste ideeën over boeren citaten op pinterest. Beste afbeeldingen van gezegden citaten grappige. Beste citaten van buddha op pinterest wet. Beste afbeeldingen van gezegden citaten grappige. Beste ideeën over keuken citaten op pinterest huis. Beste afbeeldingen van gezegden citaten grappige. Pin van ivan bonafasia op citaten pinterest self. Meer dan blauwe citaten op pinterest. Beste afbeeldingen over quotes en gezegdes op pinterest. Beste ideeën over werk citaten op pinterest hard. Regen citaten google zoeken het weer pinterest. Beste afbeeldingen van escher and friends citaten. Meer dan bloem citaten op pinterest zoeken.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

De waardering voor pure klucht zoals wij die aan het begin van de 21e eeuw kennen is geen universeel gegeven. In sommige periodes van de geschiedenis werd komisch toneel geacht een moreel doel te dienen en werd humor als doel in zichzelf niet op prijs gesteld. (Howarth 17)

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.