Beste ideeën over grappige verjaardag citaten op pinterest. Gefeliciteerd kaart van babette harms. Citaat vaak zijn mensen die kritiek op jouw leven hebben. Beste ideeën over ste verjaardag citaten op. Spreuken jaar quotes of the day. Beste ideeën over sterke vrouwen citaten op pinterest. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag wensen en teksten. Pin van marian hoogendijk verdonschot op spreuk. Beste ideeën over grappige verjaardag citaten op. Beste ideeën over verjaardag citaten op pinterest. Het leven na grijs of geweldig paradijsvogels magazine. Citaten boekjes. Verjaardagskaart cakelicious verjaardagskaarten. Beste ideeën over verjaardag citaten op pinterest. Beste ideeën over pijn citaten op pinterest.

Gelukkige verjaardag coco chanel. Gelukkige verjaardag ewku birthdays pinterest. Beste ideeën over verjaardag citaten op pinterest. Mooie woorden zijn niet altijd waar en ware. Beste ideeën over grappige verjaardag citaten op. Beste ideeën over verjaardag citaten op pinterest. Meer dan verjaardag citaten op pinterest. Beste ideeën over zussen op pinterest waargebeurde. Pippi langkous spreuken quotes studio sproeten. Verjaardag vrouw verjaardagen vouw pinterest. Beste verjaardag humor citaten op pinterest. Spreek je hoera in na de hiep loesje. Beste verjaardag humor citaten op pinterest. Kleurrijke liefde met citaten stock afbeeldingen. Beste ideeën over verjaardag citaten op pinterest.

De waardering voor pure klucht zoals wij die aan het begin van de 21e eeuw kennen is geen universeel gegeven. In sommige periodes van de geschiedenis werd komisch toneel geacht een moreel doel te dienen en werd humor als doel in zichzelf niet op prijs gesteld. (Howarth 17)

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.