Verjaardag te laat met feliciteren… wenskaartjes. Ook leeftijd verbindt mensen… knesselaars nieuws. Verjaardag spreuken — cheque. Beste verjaardag humor citaten op pinterest. Spreuken jaar quotes of the day. Beste ideeën over verjaardag citaten op pinterest. Beste ideeën over grappige verjaardag citaten op. Meer dan verjaardag citaten op pinterest. Beste ideeën over verjaardag citaten op pinterest. Zaaien oogsten gedichten pinterest teksten. Beste ideeën over verjaardag citaten op pinterest. Beste ideeën over grappige verjaardag citaten op. Verjaardag vrouw verjaardagen vouw pinterest. Beste ideeën over verjaardag citaten op pinterest. Beste ideeën over pijn citaten op pinterest.

Betekenis verjaardag leuke mooie teksten pinterest. Citaten boekjes. Beste ideeën over verjaardag citaten op pinterest. Beste ideeën over verjaardag citaten op pinterest. Beste ideeën over citaten geluk op pinterest. Verjaardagskaart cakelicious verjaardagskaarten. Beste ideeën over gelukkige vrouw op pinterest. Beste ideeën over sterke vrouwen citaten op pinterest. Pippi langkous spreuken quotes studio sproeten. Mooie teksten beautiful quotes lyrics pinterest. Beste grappige verjaardag citaten op pinterest. Jaar spreuken quotes of the day. Spreek je hoera in na de hiep loesje. Gefeliciteerd kaart van babette harms. Kleurrijke liefde met citaten stock afbeeldingen.

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.

In dit geval is de hele redenering letterlijk overgenomen uit de bron, en als apart blok (met inspringen) in de tekst geplaatst. Omdat de auteur en het werk al in de tekst genoemd zijn, volstaat bij de verwijzing het noemen van de pagina waar het citaat is gevonden. De volledige titelbeschrijving van Howarths publicatie is in de lijst met geraadpleegde werken opgenomen.

Een citaat is een nauwkeurige aanhaling en dat betekent dat ook de eventuele (zet)fouten meegeciteerd worden. Eventueel kan aan het citaat de vermelding sic (Latijn voor zo staat het er worden toegevoegd om aan te geven dat de fout in de brontekst staat en niet van de aanhaler zelf is, bijvoorbeeld: volgens Oversteegen is het thema van de roman de onkenbaaheid (sic) van de werkelijkheid.

Wanneer er iets uit het geciteerde gedeelte niet wordt meegeciteerd, dient de weglating te worden gemarkeerd met een beletselteken: drie puntjes tussen ronde haakjes, bijvoorbeeld: de verteller van de Max Havelaar stelt zich voor met: Ik ben makelaar (...) en woon op de Lauriergracht, No. 37.[1]