Citaten en wijze woorden uit de islam teksten. Woorden van belofte citaten uit de bijbel met prachtige. Beste ideeën over citaten uit liedjes op pinterest. Loesje pinterest teksten spreuken en citaten. Boekwinkeltjes boeken zoeken letteren. Stap check quote liefde trouwen geluk. Spreuk de geest wordt rijk door wat hij ontvangt het. De confessio fraternitatis r c samengevat in citaten. Beste ideeën over verhuis citaten op pinterest. Beste ideeën over citaten uit liedjes op pinterest. Zie het leven is als een treinreis sommige mensen. Fons jansen citaten aforismen citeert de grote. Beste ideeën over citaten uit liedjes op pinterest. Man ray citaten aforismen citeert de grote gedachten. Woorden van liefde citaten uit de bijbel met prachtige.

Beste ideeën over ik mis je op pinterest citaten. Wij beheersen niet de wereld opvallendste citaten. “ik verwijder zwart van is met positieve citaten uit de. Beste citaten uit liedjes op pinterest. Beste ideeën over toneelstukken op pinterest. Beste ideeën over citaten uit liedjes op pinterest. Kosmos groot citatenboek citaten spreuken en. Citaten en wijze woorden uit de islam. Toneelstukken uit grootegast populair in het hele land. Meer dan ideeën over desiderata gedicht op pinterest. Beste ideeën over terugkomen citaten op pinterest. Nederlandse citaten pot van. Beste ideeën over citaten uit liedjes op pinterest. Beste ideeën over uit huis gaan citaten op pinterest. Beste ideeën over toneelstukken op pinterest.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.

Bij het veelvuldig citeren, moet er voor gewaakt worden dat het auteursrecht niet overtreden wordt. Er kan dan sprake zijn van plagiaat, al is plagiaat niet altijd gebaseerd op citeren. Onder andere de Nederlanders psycholoogRen Diekstra en auteurAdriaan van Dis kwamen negatief in het nieuws nadat zij van plagiaat werden beschuldigd.

De waardering voor pure klucht zoals wij die aan het begin van de 21e eeuw kennen is geen universeel gegeven. In zijn overzicht van de geschiedenis van het komisch toneel in Europa signaleert W.D. Howarth dat in sommige periodes het komisch toneel geacht werd een moreel doel te dienen. Humor als doel in zichzelf werd in deze periodes niet gewaardeerd. (17)