Spreuk je gevoel is belangrijkste leidraad hét. Pin van danielled op dutch quotes love en. Verdriet dagelijksebroodkruimels. Quote niets was mogelijk totdat iemand het deed hét. Niet alles in het leven gaat zoals je dat zou willen. Beste afbeeldingen over citaten mooie woorden op. Inzicht je bent vrij als eigen waarden dromen en. Gedichten paula hagenaars teksten. Moederdag zonder moeder google zoeken quotes mooie. Mijn zus gedichten pinterest teksten en. De zestien korte citaten uit in dagelijkse e mails van. Spreuk vriendschap vrienden zijn als sterren hét. Een gedicht over heimwee omdat ze niet wil verhuizen.

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.

Harry Mulisch heeft ooit verklaard dat het talent om goed te schrijven vooral zit in de bereidheid om tijd en moeite te investeren in een tekst: "Het feit dat je bereid bent zo hard op een blaadje papier te werken, maakt deel uit van je talent". (geciteerd in Burger en De Jong, 1997: 25)

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.

Bij citaten van zinsdelen dient de eigen tekst zo worden geschreven dat het citaat er naadloos in opgenomen is. Wanneer dat niet helemaal lukt zonder bijvoorbeeld een werkwoord uit het citaat te verplaatsen of in een andere tijd te zetten, dan dient deze bewerking te worden gemarkeerd door het woord tussen vierkante haakjes te zetten, bijvoorbeeld: De verteller van de Max Havelaar was makelaar in koffie, en [woonde] op de Lauriergracht, No. 37.