Quotes justbeyou. Beste citaten over familie op pinterest gelukkig. Beste ideeën over eerlijkheid citaten op pinterest. Beste ideeën over mensen negeren citaten op pinterest. Best images about spreuken omdenken on pinterest keep. Beste ideeën over mensen negeren citaten op pinterest. Beste afbeeldingen over mannenquotes op pinterest. Pin van deanne v h op spreuken pinterest. Beste ideeën over sarcastische citaten op pinterest. Personal branding quotes reputatiecoaching eduard de boer. Citaten van kunstenaars over kunst en het leven. Timing rumag quotes pinterest grappig. Beste ideeën over mensen negeren citaten op pinterest. Beste ideeën over mensen negeren citaten op pinterest. Rumag pinterest teksten spreuken en citaten.

Personal branding quotes reputatiecoaching eduard de boer. Negeren rumag pinterest teksten spreuken en. Personal branding quotes reputatiecoaching eduard de boer. Pin van celine schouten op quotes pinterest leven. Beste ideeën over mensen negeren citaten op pinterest. Best images about teksten waar ik blij van word on. Personal branding quotes reputatiecoaching eduard de boer. Beste zingen citaten op pinterest. Spreuken citaten en quotes over spel spelen. Beste ideeën over scheiding citaten op pinterest. Bijbelse spreuken en gezegden oy belbin. Beste citaten over liefde op pinterest. Beste ideeën over mensen negeren citaten op pinterest. Citaten over de mens. Beste ideeën over mensen negeren citaten op pinterest.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.

Bij het veelvuldig citeren, moet er voor gewaakt worden dat het auteursrecht niet overtreden wordt. Er kan dan sprake zijn van plagiaat, al is plagiaat niet altijd gebaseerd op citeren. Onder andere de Nederlanders psycholoogRen Diekstra en auteurAdriaan van Dis kwamen negatief in het nieuws nadat zij van plagiaat werden beschuldigd.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

NB: in deze voorbeelden wordt de zogenaamde MLA-stijl gehanteerd; zie de verwijssystemen in het linkermenu voor een beschrijving van deze en andere stijlen.