Citaten uit de romantiek terug naar het gevoel kunst in. Italiaanse schrijvers en schrijfsters auteurs uit italië. Bol de kleine prins antoine saint exupery. Ierse schrijvers en schrijfsters auteurs uit ierland. Bol latijnse citaten en gezegden g bartelink. Bol vaarwel monique spangenberg. Bol de zin van het leven auteur onbekend jerry. Bol god geeft hoop reinata thirion. De beste afbeeldingen over boeken op. Citaten uit de geschiedenis wij beheersen niet wereld. Beste afbeeldingen van biblia neerlandica goddelijke. De atlasvlinder uitgeverij in knipscheer. Bol vogelscheurkalender sander blom. Beste ideeën over hart citaten op pinterest.

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.

Harry Mulisch heeft ooit verklaard dat het talent om goed te schrijven vooral zit in de bereidheid om tijd en moeite te investeren in een tekst: "Het feit dat je bereid bent zo hard op een blaadje papier te werken, maakt deel uit van je talent". (geciteerd in Burger en De Jong, 1997: 25)

De waardering voor pure klucht zoals wij die aan het begin van de 21e eeuw kennen is geen universeel gegeven. In zijn overzicht van de geschiedenis van het komisch toneel in Europa signaleert W.D. Howarth dat in sommige periodes het komisch toneel geacht werd een moreel doel te dienen. Humor als doel in zichzelf werd in deze periodes niet gewaardeerd. (17)

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.