Beste ideeën over grappige wiskunde citaten op. Beste ideeën over communicatie citaten op pinterest. Beste grappige dating citaten op pinterest sarcasme. Beste vrijheid citaten op pinterest angst. Beste ideeën over echte vriend citaten op pinterest. Beste ideeën over ouder worden citaten op pinterest. Beste ideeën over grappige voedsel citaten op. Spreek je hoera in na de hiep loesje. Waarom binnen je comfortzone blijven als daarbuiten veel. Beste tante citaten op pinterest. Ideeën over vrijheid op pinterest citaten. Best dutch quotes on pinterest toon hermans wat. Toveren citaten spreuken en mooie tekstjes pinterest. Gelukkig nieuwjaar juf inger.

Wanneer er iets uit het geciteerde gedeelte niet wordt meegeciteerd, dient de weglating te worden gemarkeerd met een beletselteken: drie puntjes tussen ronde haakjes, bijvoorbeeld: de verteller van de Max Havelaar stelt zich voor met: Ik ben makelaar (...) en woon op de Lauriergracht, No. 37.[1]

NB: in deze voorbeelden wordt de zogenaamde MLA-stijl gehanteerd; zie de verwijssystemen in het linkermenu voor een beschrijving van deze en andere stijlen.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.

De opvattingen over de maatschappelijke functie van toneel zijn altijd aan sterke veranderingen onderhevig geweest. Zo is er door de eeuwen heen erg verschillend gedacht over de vraag of aan komisch toneel, naast een lachwekkende, ook een belerende functie moet worden toegeschreven. (Mak 10, Howarth 17, Knight 36)