Portrete cu tarancute pictura universala strop de lumina. Serenity personaje din desene animate png. Inima din asfalt simy mihael. Serenity henry jules jean geoffroy și surprinzĂtoarele. Sonnenblume whatsapp und facebook gb bilder pics. Serenity corĂbii vapoare bĂrci tube pbg. Serenity iubire mi e dor de tine gif. Serenity frumoase imagini de iarnĂ gif animaȚie. Serenity personaje din desene animate png. Citate fericire cd fotovideo. Simy mihael calatorii fotografie poezie citate. Crama la salina crame. Crama basilescu crame. Serenity siluete contur. Pejac creative silhouettes.

Serenity florile din viaȚa noastrĂ women tube png. Serenity moda parizianĂ a secolului al ix lea. Moved permanently.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.

W.D. Howarth wijst er in de inleiding van Comic drama. The European Heritage op dat de waardering voor pure klucht in de geschiedenis van het komisch toneel niet altijd een vanzelfsprekendheid is geweest. Er zijn periodes geweest waarin zowel toneelschrijvers als hun publiek aan komisch toneel een maatschappelijke functie toeschreven; humor diende "to harness it to some moral purpose." In deze periodes werd "?gratuitous? comic writing" niet op prijs gesteld. (17)

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.