Beste afbeeldingen over nederlandse spreuken en. Beste ideeën over korte gezegden op pinterest. Laat alle kinderen tot mij komen bijbel kleurplaat. Beste ideeën over gelukkig gezin citaten op pinterest. Vriendschap. Quote het weer zit niet mee maar dat is altijd nog beter…. Best nederlandse quotes images on pinterest a. Beste gelukkig zijn citaten op pinterest kiezen voor. Spreuken gedichten gezegden en citaten on pinterest. Krachtgedicht dit lichtje is voor jou gevoelige mooie teksten. Beste ideeën over samenwerking citaten op pinterest. Beste liefdesverdriet citaten op pinterest. Meer dan ideeën over meisjes op pinterest tumblr. Van deze tatoeages krijg je het meest spijt elle be.

en citaat is een letterlijke uitspraak van iemand, die door iemand anders aangehaald wordt. Citeren verschilt van parafraseren doordat bij deze laatste vorm in eigen woorden idee�n van anderen weergegeven worden. Het idee blijft dan wel gehandhaafd, maar anders dan bij citeren is de vorm anders.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.

NB: in deze voorbeelden wordt de zogenaamde MLA-stijl gehanteerd; zie de verwijssystemen in het linkermenu voor een beschrijving van deze en andere stijlen.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.