Johan cruijff veertien minder beroemde uitspraken. Citaten van of quotes albert einstein gevleugelde. Van oliver twist tot alice in wonderland eten uit bekende. Beste literatuur citaten op pinterest. Prisma van de latijnse citaten en gezegden boekhandel bloks. Meer dan literatuur citaten op pinterest. Beste ideeën over ik mis je op pinterest citaten. Mooiste quotes over boeken van tekstbureau. Beste ideeën over lieve teksten op pinterest relatie. Joost van den vondel wikipedia. Beste literatuur citaten op pinterest. Altijd leuk domme citaten van bekende mensen. Bol nelson mandela citaten jennifer crwys williams. Loesje houdt van biebboeken boeken quotes pinterest. Mooiste quotes over boeken van tekstbureau.

Bol vriendschap boeken. Frans depeuter wikipedia. Beste literatuur citaten op pinterest. Beste literatuur citaten op pinterest. Bol citaten van bekende christenen nvt. Beste literatuur citaten op pinterest. Beste ideeën over bedankt op pinterest middelvingers. Prijatnogo appetita smakelijke recepten met citaten uit. Citaten de mooiste uitspraken van bekende en minder. Ga positief door het leven bekijk alles met een lach. Beste ideeën over huwelijks citaten op pinterest. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Beste ideeën over kind verlies op pinterest. Bachelorproef workshop afnemen vragenlijst voor. Beste ideeën over literatuur citaten op pinterest.

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.

NB: in deze voorbeelden wordt de zogenaamde MLA-stijl gehanteerd; zie de verwijssystemen in het linkermenu voor een beschrijving van deze en andere stijlen.

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.