Zalige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar nooijen. Unieke ideeën over kerst citaten op pinterest. Beste ideeën over kerst citaten op pinterest. Beste ideeën over grappige kerst plaatjes op pinterest. Inzicht als het leven je uitdaagt met tegenslagen daag. Meer dan ideeën over kerst afbeeldingen op pinterest. Citaat soms is niets zeggen het beste antwoord hét. Kerst citaten en kerstmis spreuken voor de kerstperiode. Unieke ideeën over kerst citaten op pinterest winter. Citaten over kerst en spreuken kerstmis wijsheden. Spreuken voor kerstgedichten met citaten en gezegden. Beste ideeën over kerst citaten op pinterest. Spirituele kerst citaten uit de handreiking voor. Beste afbeeldingen over kerst citaten en kerstmis. Spreuk ja ik ben een sterk persoon maar hét.

Kerstmis subway art gemaakt door going dutch on decor. Citaten over kerst en spreuken kerstmis wijsheden. Bol latijnse citaten en gezegden g j m bartelink. Beste ideeën over kerst citaten op pinterest. Beste ideeën over kerst citaten op pinterest. Rumag on twitter quot oscar…. Knutselen voor volwassenen een lichtpuntje zijn door. Mooie woorden zijn niet altijd waar en ware. Beste ideeën over licht citaten op pinterest. Spreuk vriendschap vrienden zijn als sterren hét.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

NB: in deze voorbeelden wordt de zogenaamde MLA-stijl gehanteerd; zie de verwijssystemen in het linkermenu voor een beschrijving van deze en andere stijlen.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.