Mooie spreuken en citaten muismatten zazzle. Leven met sjogren view topic tegeltjes wijsheid. Krachtgedicht dit lichtje is voor jou vriendschap. Spreuken citaten en quotes over spel spelen. Spreuk vriendschap vrienden zijn als sterren. Veel te doen quotes en gezegdes pinterest. Inzicht soms moet je accepteren dat bepaalde dingen. Beste ideeën over citaten geluk op pinterest. Wensen teksten pinterest citaten en spreuken. Beste ideeën over moeilijke tijden citaten op. Spreuken citaten en quotes over spel spelen. Wijsheden voor een gelukkig leven beroemde citaten. Spreuk niemand zei dat het makkelijk was. Nieuwjaarswensen gedichten pinterest teksten. Reminder probeer door obstakels heen te breken zoals bomen.

Veerkracht ontstaat alleen als je erop durft te vertrouwen. Sef quotes mooie teksten pinterest spreuken. Kosmos groot citatenboek citaten spreuken en. Boeddha damai citaten pinterest. Latijnse woorden spreuken uitspraken citaten en. Spreuk ja ik ben een sterk persoon maar…. Citaat de wonden die onzichtbaar zijn doen het meest pijn. Kabouter spreuken. Citaten over chronisch ziek zijn hét zingevingsplatform. Chronisch ernstig ziek en studeren kan dat fontys. Beste ideeën over huwelijks citaten op pinterest. Mooie woorden zijn niet altijd waar en ware. Samen tegen kanker jabbertje pinterest teksten. Beste kanker citaten op pinterest strijd tegen. Spreuken citaten en quotes over spel spelen.

Een citaat is een nauwkeurige aanhaling en dat betekent dat ook de eventuele (zet)fouten meegeciteerd worden. Eventueel kan aan het citaat de vermelding sic (Latijn voor zo staat het er worden toegevoegd om aan te geven dat de fout in de brontekst staat en niet van de aanhaler zelf is, bijvoorbeeld: volgens Oversteegen is het thema van de roman de onkenbaaheid (sic) van de werkelijkheid.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

NB: in deze voorbeelden wordt de zogenaamde MLA-stijl gehanteerd; zie de verwijssystemen in het linkermenu voor een beschrijving van deze en andere stijlen.

Bij het veelvuldig citeren, moet er voor gewaakt worden dat het auteursrecht niet overtreden wordt. Er kan dan sprake zijn van plagiaat, al is plagiaat niet altijd gebaseerd op citeren. Onder andere de Nederlanders psycholoogRen Diekstra en auteurAdriaan van Dis kwamen negatief in het nieuws nadat zij van plagiaat werden beschuldigd.